Killarna sviker Örebro universitet

Reportage

Kommentar mailat till Aftonbladet av Mr. A

Tja Daniel!

Läste din artikel om universitet i Bergslagen som behövde locka till sig fler killar i syfte om att få bättre arbetskraft i framtiden.

Jag kan inte göra annat än att hålla med rektor Jan Erik Gidlund i detta.
För mycket kvinnor i arbetslivet ger en försämrad tillväxt och leder till färre jobbmöjligheter och en försämrad ekonomi.

Därför tänkte jag komma med lite handfasta tips för att locka studenter likt mig själv att börja studera i Bergslagen.

  • Ett utmärkt tillfälle är ju att trycka upp en broschyr om skolan och då gärna många bilder på alla kvinnliga elever i olika progresser och situationer, det kan röra sig om allt ifrån bastubad till beachvolley.
  • Sedan om det finns en cafeteria i närheten som har fullständiga rättigheter och som visar sport bör även vara bra att framhäva.
  • För att säkra Sveriges framgång i arbetsmarknaden och få kompetent personal bör även alla manliga studenter ha förtur och privilegier på olika studentresor och aktiviteter, dessa kan vara allt från whiskeyprovning till att hamna först i kö på studentlägenheter.
  • Subventionera även studentlägenheterna så att vi män bara behöver betala 20% av hyran, detta finansieras genom att höja kvinnliga studenters hyror med 80%.
  • För att ytterliggare öka andelen manliga studenter bör skolan tillhandahålla med gratis bärbara datorer medans de kvinnliga studenterna får avbryta sina studier och övergå till lite mer anpassade linjer av typen: lär dig knyppla och sy, hushållstjänster, hemkunskap och massagekunskap.

Vad tror du om detta Daniel?

/A

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0