"Plötsligt såg jag ett älghuvud"

Klicka här för att läsa hela reportaget i aftonbladet

Kommentar mailat till aftonbladet av Mr.A

Hej Patte!

Läste idag din välskrivna artikel om älgen som tog sig in på ett teliakontor.

Det här är som sagt inget att leka med och jag tycker att du har fångat allvaret riktigt bra.


Det är många idag som tänker att "nej men det där händer inte mig" men faktum är att det är vanligare än man tror.

Älgar är ett stort djur och kan vid pressade situationer bete sig mycket hotfullt och aggressivt.

Det är därför det är utav stor vikt att folk lär sig hantera sådana här situationer.


Jag har forskat länge i dessa traumatiska händelser och har kommit fram med ett par handfasta tips som kan vara skillnaden mellan liv och död och bör därför uppmärksammas av gemene man.


Det absolut första man inte ska göra är att gripas av panik.

Älgar kan lukta sig till rädsla och vid mycket tjoande å springande känner den sig hotad och väljer då ofta att gå till attack.

Istället ska man gör följande om en älg kommer in på sitt kontor:


  1. Duck and cover - En välkänd fras som fungerar exceptionellt vid ett anfall från skogens konung, har du ett skrivbord så kryp under det och dra gärna intill stolen så att du nästan inte syns. Sitt sedan orörlig och tyst tills faran är över. Älgen kommer inte hitta dig och kommer att bli förvirrad.
  2. Kopiera - Ta dig försiktigt till närmsta kopiator och ställ in den på 100 kopior, kör igång kopiatorn och göm dig bakom den, älgar ogillar starkt ljudet av kopiatorn runt den 85-90 kopieringen, det upprepande ljudet och blinkandet får älgen att bli förvirrad.
  3. Papper - Om du har högvis med pappersjobb att utföra så sprid ut så mycket papper du kan runt omkring dig och dina medarbetare, älgens klovar har svårt att få fäste på ett A-4 och kommer därför att ramla och bli förvirrad.
  4. Frukt - Oftast finns det alltid frukt på ett kontor, det kan vara i form av en fruktkorg eller så har med all säkerhet dina kvinnliga medarbetare frukt med sig. Då älgar i synnerhet föredrar äpplen framför bananer så rulla fram så många äpplen du kan till älgen. Han kommer då att börja äta och efter att alla äpplen har jäst i älgens mage så kommer den att bli berusad, till en början finns möjligheten att aggressiviten ökar ytterliggare men oftast blir den så berusad att den faller ihop i en djup sömn och blir förvirrad.
  5. Skulle ovanstående inte fungera finns ett sista tips som har visat sig fungera på vissa älgar med lyckat resultat och på vissa med mindre lyckat resultat. Då älgen befinner sig på kontoret har den irrat bort sig från släkt och vänner och känner sig desperat. Älgen är ett flockdjur och just därför kan det vara bra om alla på kontoret går ihop och bildar en stor ring. Därefter sjunger man högt ihop och skapar därmed ett kraftigt motstånd. Älgen känner sig ensam och blir förvirrad och drar sig då tillbaka. Varning utfärdas dock då vissa älgar reagerar på högt ljud och går till attack istället.

Detta var några utav de tips som jag tycker att allmänheten bör veta om.

Känn dig fri att använda detta till en artikel så svenska folket får ta del utav det.


Jag väntar med spänning på att se det publicerat men mest ger det mig tillfredställelse om liv kan sparas bara man vet hur man ska bete sig.


Med vänliga hälsningar A



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0